ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα Τρία Γουρουνάκια

Μιούζικαλ σε μουσική Πλάτωνα Ανδριτσάκη, για παιδιά 2,5 με 5,5 ετών με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

Μια πρωτότυπη εκδοχή του γνωστού παραμυθιού για τη φιλία, τα όνειρα και το σπίτι! Ο Λύκοςπαίζει στη λίμνη με τα καραβάκια, η Αλεπού τον στέλνει να πιάσει ταΓουρουνάκια, ο Χρι- Χρι , Ο Χρου – Χρου και ο Χρο- Χρο ονειρεύονται να κτίσουν ένα καράβι και να γυρίσουν όλοντον κόσμο!

Κείμενο: Ιρίνα Μπόικοβασισμένο στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι

Σκηνοθεσία: Ιρίνα Μπόικο

Μουσική: ΠλάτωναςΑνδριτσάκης

Κατασκευή κουκλών: Ιρίνα Μπόικο

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Μάκκας, ΤέρρυΜήτρου, Ιρίνα Μπόικο

Διάρκεια: 50 λεπτά

Ο Λύκος και τα Εφτά Κατσικάκια

Κουκλοθεατρικό μιούζικαλ για παιδιά 2,5- 5,5 ετών με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

Βασισμένη στο γνωστό παραμύθι των αδελφώνΓκριμμ, η παράσταση αφηγείται την ιστορία του «Κακού» Λύκου, που ζει μόνος μεόνειρο να έχει έστω ένα φίλο καθώς και των Εφτά Κατσικιών που λατρεύουν τημουσική και ονειρεύονται μια μεγάλη συναυλία! Όταν μια μέρα ο Λύκος θα χτυπήσειτην πόρτα του σπιτιού της Κατσίκας, θα ξεκινήσει η περιπέτεια που θα αλλάξει τηζωή όλων τους και θα αποδείξει πως η τέχνη μας ενώνει όλους!

Κείμενο: Ιρίνα Μπόικοβασισμένο στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ

Σκηνοθεσία: Ιρίνα Μπόικο

Μουσική: ΓιώργοςΣτεφανακίδης

Χορογραφία: Φαίδρα Σούτου

Σκηνικά- Κουστούμια: Ιουλία Σταυρίδου

Κατασκευή κουκλών: Ιρίνα Μπόικο

Ερμηνεύουν: Τέρρυ Μήτρου, ΤίμοςΓκέτσος, Ιρίνα Μπόικο

Διάρκεια: 50 λεπτά

Οι Μουσικοί Της Βρέμης!

Μια χαρούμενη και πρωτότυπη εκδοχή του παραμυθιού των αδερφών Γκριμ, με ηθοποιούς, κούκλες, μουσική, τραγούδια, χορό και ενεργή συμμετοχή των παιδιών, για παιδιά 2,5 έως 5,5 ετών, σε σκηνοθεσία της Ιρίνα Μπόικο.

Μια αισιόδοξη ιστορία των τεσσάρων φίλων που, παρ’ όλες τις δυσκολίες, πέτυχαν το όνειρό τους!

Μια φορά και έναν καιρό, η ζωή έγινε σκούραγια ένα γάιδαρο, ένα κόκορα, ένα σκύλο και ένα γάτο!

Όμως οι φίλοι μας, λέγοντας ότι "Ότανυπάρχει ο στόχος, η θέληση και η υπομονή, μπορείς πολλά να καταφέρεις και νααλλάξεις στη ζωή", αποφάσισαν να πάνε στη Βρέμη να γίνουν μουσικοί! Θαπεράσουν πολλές περιπέτειες, θα πετύχουν τους στόχους τους, θα πραγματοποιήσουντα όνειρά τους και θα μας γεμίσουν χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα τραγουδώντας:

Όταν ο ήλιος κρύβεται στα σύννεφα

Και οι σκέψεις σας, σας παίρνουν από κάτω

Και το ποτήρι σας είναι μισοάδειο

Δείτε το σαν μισογεμάτο!

Θα περάσει η άσκημη ημέρα

Θα περάσει και η νύχτα η σκοτεινή

Σήκω πάνω, κοίτα παραπέρα,

Έχεις τη δύναμη ν' αλλάξεις τη ζωή!

Κείμενο-σκηνοθεσία-κατασκευήκουκλών: ΙρίναΜπόικο

Μουσική: ΓιώργοςΣτεφανακίδης

Κατασκευή σκηνικών: Ιβάν Ντοντάκοβ

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Μάκκας, ΤέρρυΜήτρου, Ιρίνα Μπόικο

Πέτα, Λούδα!

Μια παράσταση για παιδιά 2,5 -5,5 ετών με ηθοποιούς, κούκλες, θέατρο σκιών, τεχνική του SAND ART και ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας μικρήςκάμπιας, που τη λένε Λούδα, που ήθελε να γίνει μια πεταλούδα και να πετάξει.Όταν όμως παρόλες τις προσπάθειες και τις προπονήσεις δεν τα καταφέρνει,ανακαλύπτει πως οι καλές μας πράξεις μας ανοίγουν τα φτερά και τα όνειρά μαςμιας κάνουν να πετάξουμε. Στο τέλος με την βοήθεια των παιδιών φτιάχνοντας τηνΛΟΥΛΟΥΔΟΥπολη και ομορφαίνοντας τον κόσμο γύρω της καταφέρνει και γίνεται μιαπανέμορφη ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ!

Στην παράσταση αυτή παράλληλα με τους ηθοποιούςκαι τις κούκλες, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο παιδικό θέατρο στην Ελλάδα ητεχνική του SAND ART. Πρόκειται για ζωγραφική με άμμο πάνω σε ένα τραπέζι μεφωτισμένη γυάλινη επιφάνεια. Η ηθοποιός ζωγραφίζει με άμμο εικόνες τις οποίεςτα παιδιά παρακολουθούν καθώς σχηματίζονται, σε μεγάλη οθόνη μέσωβιντεοπροβολής.

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Ιρίνα Μπόικο

Σκηνικά- Κουστούμια: Ιουλία Σταυρίδου

Μουσική: Αντόνιο Βιβάλντι

Κατασκευή κουκλών: Ιρίνα Μπόικο

Ερμηνεύει : Ιρίνα Μπόικο

Πολύχρωμο Παραμύθι!

Μια παράσταση για παιδιά 2 -5,5 ετών με ηθοποιούς,

κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών.« Μια φορά κι έναν καιρό σε μια παραμυθένια χώρα ζούσε έναςζωγράφος με τη μικρή κορούλα του. Μαζί τους σε μια μαγική παλέτα ζούσαν ταχρώματα…» Ζούσαν όμορφα κι αγαπημένα ώσπου κάποια στιγμή τα χρώματα τσακώθηκανγια το ποιό είναι το πιο σημαντικό και φύγανε από το σπίτι. Η μικρή κορούλα τουζωγράφου ξεκίνησε για να τα βρει. Θα περάσει πολλές περιπέτειες , θα αποκτήσεικαινούργιους φίλους , θα βρει τα χρώματα και θα αποδείξει πόσο σημαντική είναιη φιλία.

Στο έργο αναπτύσσεται με κατανοητό τρόπο όχι μόνο η αξία τηςφιλίας αλλά και η σημασία της διαφορετικότητας , έτσι τα παιδιά μέσα από τηνιστορία με τα χρώματα μαθαίνουν πόσο σημαντικό είναι να αναγνωρίζουν και νααγαπούν το ξεχωριστό, το διαφορετικό, το άλλο.

Μετά την παράσταση, όσο οι γονείς θα απολαμβάνουντον καφέ τους,κερασμένο από εμάςJ,οιηθοποιοί θα παίζουν με τα παιδιά θεατρικά παιχνίδια και θα ζωγραφίζουν ομαδικόπολύχρωμο πίνακα και ύστερα θα γίνεται δημιουργικό εργαστήρι, όπου τα παιδιάμαζί με τους γονείς θα φτιάχνουν μια κούκλα-ήρωα της παράστασης με εύκολο καιευχάριστο τρόπο, για να συνεχιστεί και στο σπίτι μια δημιουργική διασκέδαση!

Κείμενο-σκηνοθεσία -κατασκευή κουκλών:Ιρίνα Μπόικο

Παίζουν: Τέρρυ Μήτρου, Ιρίνα Μπόικο

Το Παντζαράκι

Μία παράσταση για παιδιά 3-6 ετών με ηθοποιούς και κούκλες, όπου τα παιδιά μέσα από το κοινό, φορούν τα κουστούμια και συμπρωταγωνιστούν!


Μια φορά και έναν καιρό δύο φίλοιξεκίνησαν να πουν ένα παραμύθι. Στην πορεία όμως τσακώθηκαν! Ποιο παραμύθι ήταν καλύτερο; Ένα τρομακτικό ή ένα τρυφερό; Και δεν θα γινότανε καν ηπαράσταση, αν δεν βοηθούσαν τα παιδιά! Έντεκα παιδιά από το κοινό, θα ανεβούνστην σκηνή θα φορέσουν τα ήδη έτοιμα κουστούμια και θα παίξουν μαζί με τουςηθοποιούς και τις κούκλες στην παράσταση, αφού κάνουν ειδική προετοιμασία πίσωαπό την σκηνή με έναν από τους ηθοποιούς!

Μαζί τους ένα σκιάχτρο και έναπαντζαράκι που μεγαλώνει καθ' όλη την διάρκεια της παράστασης...τόσο πολύ πουχρειάζεται διαρκώς η βοήθεια των θεατών για να συνεχιστείη ιστορία!

Κείμενο: Ιρίνα Μπόικο βασισμένο σε λαικό ρωσικόπαραμύθι

Σκηνοθεσία: Ιρίνα Μπόικο

Σκηνικά: Ιρίνα Μπόικο

Παίζουν: Τέρρυ Μήτρου, Ιρίνα Μπόικο

 

1 σχόλιο:


  1. Συγχαρητήρια! Οι παραστασείς αυτού του είδους, μου υπενθυμίζουν ότι υπάρχει ακόμη ποιότητα στην εποχή μας και ελπίδα να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας! Συγκεκριμένα, παρακολούθησα με την κόρη μου το θεατρικό έργο "Ο παπουτσομένος γάτος" και επιτέλους αισθάνθηκα ότι τα παιδία μπορούν να έχουν θετικές επιρροές στο να πλάσουν ήθος και χαρακτήρα συμμετέχοντας ενεργά. Μπράβο! Να συνεχίζετε πάντα έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή